Français Nederlands English

Urban van de Stuyver

Liste Suivant

Geb. 1997 , Stkm. 169 cm, Bruin    

TALENT VOOR SPRINGEN EN DRESSUUR

URBAN VAN DE STUYVER koppelt een prachtig exterieur aan uitermate sterke gangen. Hij levert een veredelde bloedopbouw via de BWP volbloeden Irish Taxi XX en Alcanar XX aangevuld met BWP hengsten met Duitse wortels.

Urban Van De Stuyver was finalist van het veulenkampioenschap in Evergem, werd als driejarige dagkampioen op de Fokkerij Promotiedag in Moorsele (exterieur, beweging en vrijspringen). Hij wordt zowel in de spring- als dressuurrichting opgebouwd. In de klassieke cyclus liep hij vorig jaar zes keer foutloos en op zijn eerste dressuurwedstrijd werd hij met voorsprong eerste op meer dan 30 deelnemers.

Zijn moeder, de BWP Elitemerrie MYRTILLE VH CARELSHOF was zelf succesvol op provinciale en nationale prijskampen. Ook in de sport behaalde ze schitterende successen. Onder Karel Van Zele behaalde ze talrijke overwinningen in de zware dressuurklassen en ook in het springen presteerde ze sterk.

Myrtille fokte bij ons reeds eerder de in Duitsland gekeurde pramienhengst CORDINO (v. Calypso II, dus driekwart broer van Urban vd Stuyver). Deze veelzijdige hengst wordt beschouwd als één van dé dressuurbeloften. Hij dekte jaarlijks zo'n 150 merries en was reeds succesvol in het bundeschampionat als vijfjarige. Inmiddels is hij verkocht naar Amerika, waar hij door de topamazone Christine Traurig (10de Olympische spelen in Sydney) klaargestoomd wordt voor de volgende spelen.

Myrtille stamt uit een uiterst succesvolle moederlijn die internationale toppaarden leverde zoals Dobel's PADARCO die springt onder Otto Becker.

De vader van Urban vd Stuyver, de Holsteiner CORIOLAN is één van de tophengsten uit de fokkerij van spring- en dressuurpaarden. Hij leverde tientallen gekeurde hengsten waaronder de Holsteiner dressuurhengst Coriander en de Oldenburgse springcrack Cordial Medoc.

Coriolan

Coriander

 

CORIOLAN CALYPSO II COR DE LA BRUYERE RANTZAU XX
QUENOTTE
TABELLE HEISSSPORN
HYAZINTHE
INDERIN CAPITANO CORPORAL
RETINA
UNGARIN COTTAGE SON XX
RESEDA

 

MYRTILLE VH CARELSHOF ELITE BWP

IRISH TAXI XX DUBLIN TAXI XX SHARPEN UP XX
FLORAL PALM XX
CHARONNE XX CHARLOTTOWN XX
PETROPOLIS XX
DANNIE FEINSCHNITT II WENDEKREISS
WALDFEE
VALIENA ALCANAR XX
PALIENA
stuyver@stuyver.beContactez Stuyver Website by BrainlaneVisitez le site web de Brainlane